חלק ראשון: פתיחה
ניווט מהיר
לתשומת לבך: מאמר זה מוגן בזכויות יוצרים.
פתיחה
העשור האחרון איפשר להמוני מוסיקאים להגשים את החלום הרטוב שלהם – להקים אולפן הקלטות אישי בביתם. ההתקדמות הטכנולוגית בעולם המחשוב והאודיו הכניסה לשוק מוצרים באיכות מצויינת ובמחיר שווה לכל נפש. לראיה, רוב המוסיקה שמופקת היום בישראל נוצרת באולפנים ביתיים. יוצרי מוסיקה אלקטרונית כובשים את העולם מחדר השינה שלהם, והרכבים מוסיקליים מסיימים אלבומים שלמים מבלי לצאת מדלת ביתם. למעשה, היום כמעט לכל בעל מחשב יש אפשרות להתחיל ולהפיק מוסיקה מקורית בנעלי הבית שלו.
אבל מאיפה מתחילים? מה צריך לקנות? מה חשוב לדעת? איך אפשר לבחור את המוצרים הנכונים מתוך ים הדגמים והחברות שמציף את חנויות המוסיקה? מטרת המאמר הזה היא לעשות סדר בבלאגן, ולצייד אתכם בכל הידע הדרוש.
התמונה באדיבות יויה-מיוזיק
איך להשתמש במדריך?
'המדריך להקמת האולפן הביתי' מחולק למספר חלקים. כל חלק מוקדש לנושא מסויים: כיצד לתכנן את האולפן, כיצד לבחור מחשב אודיו, כיצד לבחור כרטיס קול, כיצד לבחור מוניטורים, כיצד לבחור מקלדת שליטה, כיצד לבחור מיקרופון להקלטה, כיצד לתכנן אקוסטיקה אולפנית, מהן תוכנות המוסיקה המובילות בשוק, מהי טכנולוגיית VST, כיצד לבחור ציוד אולפן נלווה, כיצד ניתן ללמוד סאונד והפקה, ועוד.
בסוף החלקים שעוסקים בבחירת ציוד אולפן, מופיע מדריך קנייה שבו אני סוקר מספר דגמים מובילים, בתקציב נמוך, בינוני וגבוה. מדריך הקנייה כולל מחירים משוערים, שמטרתם לסייע לכם לתכנן את ההשקעה הכספית באולפן הביתי שתקימו לעצמכם.
לאורך המאמר, אתם עשויים להיתקל במילים מסויימות שמודגשות בצבע ירוק. אם אינכם מבינים את המשמעות של מילה ירוקה כלשהי, ליחצו עליה. מילון מונחים ייפתח בחלון נפרד, ויאפשר לכם לקבל הסבר תמציתי בנושא.
[ המשך לחלק הבא: תכנון האולפן ]
קריאה מהנה!
_____________________________________________
כל הזכויות שמורות, אין להעתיק ללא אישור בכתב מ'אולפני בלנד'.
|