חלק שלישי: בחירת מחשב אודיו
ניווט מהיר
לתשומת לבך: מאמר זה מוגן בזכויות יוצרים.
בחירת מחשב אודיו
החדשות הטובות הן שכמעט כל המחשבים מהדורות האחרונים מסוגלים לטפל כראוי בתוכנות מוסיקה ולהעניק ביצועים סבירים. בהחלט ייתכן שהמחשב הקיים שלכם יוכל לעשות את העבודה ללא בעיות. אם בכל זאת הגיע הזמן לשדרג, דעו כי כיום מחשב אולפני מכובד לא חייב לעלות הון עתק, כך שתוכלו לעשות קניה משתלמת גם בפחות מ-4,000 ש"ח.
אני נמנע מלציין דגמים ספציפיים של מעבדים או לוחות אם, מכיוון שעולם המחשוב מתקדם בקצב מסחרר, וההמלצות תהיינה לא רלוונטיות תוך זמן קצר. מפרטים עדכניים ניתן למצוא על בסיס קבוע בפורומים מקצועיים באינטרנט (דוגמת 'אקט מוסיקלי' או פורום 'או-זן') שמהווים בית לקהילה רחבה של יוצרים, מוסיקאים ואנשי סאונד מישראל. כמו כן קיימות חנויות המתמחות במערכות אודיו דיגיטליות (דוגמת 'Pc-Power' או 'AudioLab'), שמפרסמות באתריהם מפרטי מחשב אולפניים ללא תשלום.
דגש אוניברסלי למחשב אולפני הוא בראש ובראשונה – שקט. ברוב האולפנים הביתיים לא ניתן למקם את המחשב מחוץ לחדר ההקלטה, ולכן יש לוודא שהמארז יהיה שקט ככל האפשר. הקפידו לרכוש מאווררים שקטים ומארז מבודד מרעידות, כמו גם ספק-כוח וכוננים שיוצרים מינימום רעש.
מערכת ההפעלה המומלצת לעבודת אודיו היא Windows 7.
מכיוון שלתוכנות מוסיקה יש דרישות גבוהות מהמעבד ומהזיכרון, מומלץ לסגור תוכנות רקע "זוללות משאבים", או לא להתקין אותן כלל. המהדרין אף מפרידים בין מחשב האודיו למחשב האינטרנט, אם כי ליוצרים בתחילת דרכם זה עשוי להיות קיצוני מדי. עיבדו בחוכמה על מחשב אחד, וחצו את הגשר כשתגיעו אליו.
לתוכנות מוסיקה יש ממשק מורכב, שמכיל פרטים רבים. בכדי שתוכלו להתמצא בו בקלות, כדאי ששולחן העבודה יהיה גדול ככל האפשר. מסכי 20" ומעלה הם קנייה פופולארית, ומחירם הנמוך מאפשר לרבים לרכוש שניים, ולעבוד עם דסקטופ דואלי.
[ המשך לחלק הבא: בחירת כרטיס קול ]
קריאה מהנה!
_____________________________________________
כל הזכויות שמורות, אין להעתיק ללא אישור בכתב מ'אולפני בלנד'.
|